vrijdag 13 april 2012

Tijd voor het schoonmaken van de spinhengels

Het Roofvisseizoen is gesloten dus mooi even de tijd om alles weer een beetje te reorganiseren, controleren en schoon te maken.

Voor het schoonmaken gebruik ik een sopje van afwasmiddel en lauw warmwater, dit om de vettige aanslag op de hengel en in de hengelogen te verwijderen.
Een tandenborstel voor de vettige filmlaag in de ogen te verwijderen en een medium zachte spons voor de blank en handgreep doet wonderen.

Na het schoonmaken de hengel even laten drogen en dan voorzien van een laagje teflon uit een spuitflacon die ik doormiddel van een zachte doek aanbreng op de hengel en dan weer laat drogen.

Als de hengel weer droog is, deze even nawrijven met een zachte doek en de hengel is weer perfect beschermd tegen zuur en andere schadelijke invloeden.
Ook heeft het een voordeel dat de hengel weer lekker glad is geworden, zodat de lijn niet blijft kleven aan de hengel.

Tot slot gaat de hengel voor de rustperiode in een stoffen beschermhoes, die eerst even de binnenkant van de wasmachine heeft gezien.
Daarna gaat de beschermhoes in plastic buisfolie met een breedte van 8cm en wordt deze op maat afgeknipt.
Om stof te vermijden dat op de beschermhoes gaat zitten, wordt de plasic buisfolie aan de boven- en onderzijde even met een stukje tape dichtgeplakt.

De gebruikte teflon is van het merk SLICK van Polemaster en zit in een flacon van 150ml. met een pompmechanisme.
Deze teflon gebruikt de vliegvisser ook vaak om de lijn glad en soepel te houden.
Maar wanneer het op de handen komt zullen deze ook zeer glad worden.

Voor de buisfolie kunt u terecht op de site van Twente-shop.nl en daar zijn ook beschermhoezen verkrijgbaar in verschillende maten en soorten.
Ook kunnen deze op maat gemaakt worden, geheel naar wens van de klant.