Het is zondagmorgen 9 uur. Tijdens het ontbijt kwam mijn dochter met de vraag om te gaan vissen.
Daar kan ik dan zeker geen nee op zeggen, dus uiteindelijk stapten we tegen 12 uur snel in de auto op weg naar de forellenvijvers in Geesteren. "Geesteren here we come!".
In eerste instantie had ik er nogal een zwaar hoofd in daar de wind uit een zeer ongunstige hoek kwam en ook nog vrij hard was.
Het is dan beslist geen pretje om met ultra lichte materiaal een visje te vangen.
Maar goed, we waren nu eenmaal bij de vijvers, dus de hengels werden uit de wagen gehaald en opgetuigd.
Gedurende het eerste deel van de middag hebben we geen enkele beetregistratie kunnen waarnemen. Maar ach we laten ons niet kennen, dus gaan we vrolijk door met "het laten dansen" van het aas op de golven van de wind.
Op dat moment moest ik even denken aan een liedje van Heintje, genaamd "Ruiter van die windie", een liedje in het Zuid-afrikaans.
Na verschillende dieptes te hebben afgevist, kwamen we de forellen toch nog op het spoor. Deze hadden zich tot op een diepte van ruim 1,5 meter laten zakken.
Dus kwam de lengte van de hengel goed van pas en de eerste aanbeet volgde spoedig en werd dan ook door mij verzilverd.
Tijdens de drill ging de hengel dan ook heel mooi egaal krom staan, een genot voor het oog. Zelfs de sprongen van de forel werden perfect opgevangen door de blank, zodat de lijn constant mooi onder spanning bleef staan.
Een forel van deze klasse (een cm of 45) heeft heel wat meer in zijn mars dan een snoek van 80 cm.
Spoedig kon dan ook de gehaakte forel met hulp van het landingsnet op de kant getrokken worden en ontdaan worden van de haak.
Gedurende deze vissessie kon ik de hengel tot drie maal toe in een dergelijke buiging waarnemen. Werkelijk prachtig om te zien.
Een aantal mensen hadden vanuit de kantine het schouwspel met de kromme hengel aanschouwd en kwamen nog even een kijkje nemen om de vis en de nieuwe vlokhengel te bekijken.
Enkele van deze bezoekers bekeken de hengel dan ook zeer nauwkeurig en vroegen of ze deze hengel even ter hand mochten nemen om de actie te voelen.
Ja en dan komen de vragen als een waterval over de tafel heen.
Zeker omdat er dus geen merk op de hengel staat, wilde men graag weten waar die hengel vandaan kwam.
Groot was de bewondering dat deze hengel zo mooi rond ging staan tijdens de drill.
Maar dat kan ook haast niet anders, daar er meer ogen op zitten dan op een normale "fabriekshengel".
Een belangrijk punt is dat deze hengel (bedoeld voor de vlok) met veel liefde en plezier, maar ook met kennis en zorg gemaakt is. Dit heeft geresulteerd in een hengel die dan zeker aan alle verwachtingen voldoet.
Vandaag, een dag met zeer veel wind, heb ik gevist met vederlicht materiaal en heb zeker weer extra ervaring opgedaan. Vooral de extra lengte bleek goed van pas te komen bij het sturen van de vis tijdens de drill.
Het was dan ook een zeer geslaagde middag forelvissen met licht materiaal.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten