maandag 21 februari 2011

Een leuk verslag van Gerrit

Review van de TS Lancet-1 spinhengel 0 tot 3 gram.


 
De TS Lancet-1 is van origine een 3 grams spinhengel, handgebouwd door Twente-Shop.

Een zeer belangrijk punt van dit review is, dat deze puur geschreven is door de persoonlijke ervaring van gebruiker.

De TS Lancet-1 heb ik puur en alleen gebruikt voor het ultra licht vissen op snoek met lichte en ultra lichte streamers gebonden op een enkele haak en enkele haak met staartdregje.

De TS Lancet-1 heb ik circa 6 maanden gebruikt (misbruikt) om te zien wat de (on)mogelijkheden waren van deze ultra lichte spinhengel als streamerhengel.

Als molen voor deze hengel heb ik gekozen voor een Shimano Symetre 500FJ met 6/00 gevlochten lijn.

Alle gebruikte streamers en snoekstreamers heb ik thuis eerst 3 uur laten weken in water en gewogen, deze streamers en snoekstreamers varieerde in gewicht van 3 tot 7 gram.

Met de lichtste streamers had de TS Lancet-1 geen enkel probleem om deze geplaatst te krijgen waar ik ze wilde hebben, waarbij streamers en snoekstreamers tot 5 gram 15 meter moeiteloos en haarzuiver geworpen kon worden. Met streamers en snoekstreamers die zwaarder werden dan 5 gram kwam dit niet ten goede van de hengel eigenschappen.

Zowel bij de dril van de snoek van 40 cm of 86 cm boog de hengel door tot in het handvat en kon je elke beweging van de snoek goed voelen.

Het is mij opgevallen dat ik tijdens de periode die ik de TS Lancet-1 gebruikte geen enkele uit het water springende snoek heb gehad, dit tot in tegenstelling van voorgaande jaren.

Wel heb ik halverwege de periode het handvat met 8 cm laten verlengen, dit uit puur persoonlijke overwegingen.

Het verlengen van het handvat met 8 cm heeft geen nadelige invloeden gehad op de hengeleigenschappen.

Conclusie:

De TS Lancet-1 heeft zich bewezen als een zeer goede streamerhengel voor streamers en snoekstreamers tot 5 gram.

De TS Lancet-1 is een zeer goede en goedkoper alternatief dan andere handgebouwde hengels.

De TS Lancet-1 is zo goed bevallen dat ik Twente-Shop opdracht heb gegeven om ook te kijken voor de mogelijkheden voor een 6 en 10 grams hengel, die ik ook bij zwaardere weersomstandigheden en voor zwaardere streamers kan gebruiken.

Februari 2011

Gerrit Elbertse
http://www.snoekstreamers.nl