dinsdag 19 oktober 2010

Het maken van partikels voor het karpervissen

Gisteren heb ik een emmer vol met allemaal verschillende zaden en peulvruchten gekookt, maar ook een pan vol met mais gekookt.
Door de lucht die tijdens het koken vrijkomt is het raadzaam om dit buitenshuis te gaan doen.

Om het gistingsproces wat te versnellen, heb ik er een aantal zakjes met broodgist bijgevoegd. Normaal is dit niet nodig want de mais en de peulvruchten beginnen uit zichzelf wel te gisten.

Let wel op dat de mix goed gaar is. Ongegiste mais en peulvruchten kunnen dodelijk zijn voor karper en andere vissoorten, die van deze mix eten.
Zeker als de mix in de maag van de vis gaat gisten. Het is niet de bedoeling om de vis schade toe te brengen.

Na een aantal uren te hebben gestaan in een afgesloten emmer is het gisten van de mais begonnen en komt de mais langzaam maar gestaag omhoog richting de emmerrand.
Hou dus altijd rekening met de hoeveelheid die men in de emmer doet.
Ook de andere zaden en peulvruchten zetten verder uit, zodat deze ook zachter gaan worden.
Het is zeker raadzaam deze mix een aantal dagen te laten staan en het ruim voor een vissessie gereed te maken, of om een of meerdere voerplekken te maken.
Er zijn zelfs ook vissers die een dergelijke mix meerdere maanden laten gisten.
Ook kunnen er verpakkingen mee worden afgevuld en deze kunnen dan diepgevroren worden bewaard en voor een dagje vissen worden meegenomen.

Maar voordat men de werking van deze mix kan bekijken, is men een aantal dagen verder, tenslotte "Geduld is een schone zaak".
Maar zo gaat het bij het vissen altijd.

Geen opmerkingen: