maandag 25 oktober 2010

Storm, regen, kou en een baars.

Zaterdagmorgen, toog ik als enige Lichtervisser, naar het mooie Twente om samen met Harry achter de roofvis aan te gaan. Helaas kon Joop niet mee vanwege zijn blessure en anderen waren achteraf verhinderd. Het weer was zonnig maar zou veranderen.
Na aankomst in Aadorp werd ik hartelijk en gastvrij ontvangen door Harry, Linda en Amy.
Eerst werd er uitgebreid koffie gedronken en bijgepraat. Tegen 12 uur gingen we op pad.
Eerst naar Vroomshoop en daarna, afhankelijk van de vangsten, naar Vriezenveen en Aadorp.
In Vroomshoop aangekomen had Harry een mooie stek uitgekozen aan het Kanaal Almelo de Haandrik en het Zwolse kanaal. Een mooie locatie waar 3 wateren bijeenkomen met een interessant bruggetje en wat aanlegsteigers voor pleziervaart.
Al snel vlogen de spinners over het water, maar hoog zat de vis niet. Al vlot werd overgeschakeld naar shads en werden de onderkant van de steigers belaagd, maar geen vis te bekennen. Intussen hadden donkere wolken de zon verdreven, de wind nam toe tot stormachtig, temperatuur daalde naar ca. 5 graden en het begon te stevig regenen.
Niet ideaal visweer.
Harry had voor zichzelf een baarsbeukertje gemaakt die ik graag wilde uittesten.
Wat een geweldig hengeltje, strak om het loodkopje op te tikken en een prachtige buiging tot in het kurken handvat. Echt een juweeltje!
Na een klein visloos uurtje begonnen wij flink last te krijgen van zeer koude en gevoelloze handen en moesten zelfs een pauze inlassen om in de auto met draaiende motor onze handen te “ontdooien”.
Wat was het guur en koud. Na de opwarming heb ik op een zeer smal bruggetje met shads de onderzijde van de brug bestookt. Regelmatig werd de shad aangevallen, maar niets gehaakt.
Besloten werd om naar een andere locatie te gaan in Vroomshoop waar meerdere wateren bij elkaar komen en elkaar zelfs kruisen. Prachtig om deze watergangcontrukties te zien.
Hier, in een kolkende watermassa van een waterdoorlaat liet Harry zijn shadje verdwijnen.
Al snel had hij beet en kon er een prachtige baars van ruim 42cm geland worden. Zie foto’s.

De weersomstandigheden werden steeds slechter, storm, hevige regen en kou deed ons besluiten te verkassen naar een betere plek.
We reden naar Vriezenveen, op een industrieterrein, naast een jachthaven. Het water zag er aantrekkelijk uit, maar de wind was te zwaar en het vissen werd nu echt onmogelijk gemaakt.
Na 5 minuten hadden wij het hier ook bekeken. Terug naar Aadorp, naar de warmte en de koffie.

Het was een koude natte en stormachtige dag, we hebben niet lang kunnen vissen maar we hebben genoten van elkaars gezelligheid, de superbaars van Harry en flink bijgepraat en gelachen.
De dag hebben we afgesloten met lekkere pizza’s uit Linda’s oven en smaakte, na zo’n enerverende dag, zeer goed.


Hans.

Geen opmerkingen: